Second hand

Visst är det underbart när man känner att man bidrar till ett bättre samhälle och mindre konsumtion?! Så känner vi på Rackarungar. 

För 24 år sedan slog Rackarungar upp portarna på sin butik på Skånegatan i Stockholm och sålde begagnade barnkläder. År 2008 tog Jessica över butiken och successivt blev det en blandning av både nytt och gammalt allt efter kundernas behov. I dagsläget så har vi kvar en hörna med begagnade barnkläder och leksaker i vår fysiska butik som växer och minskar beroende på vad vi får in från våra kunder. 

Var med och bidra till en bättre värld! Rackarungar skänker 50% av all inkomst från second hand till välgörenhet, bl.a. barnhem i Indien och Thailand så om du säljer dina barnkläder och leksaker hos oss är du även med och bidrar till en bättre värld. Vill du veta mer prata gärna med Jessica i butiken.

Hur kan du sälja dina kläder/barntillbehör/leksaker/barnböcker hos oss?  Om du vill sälja dina produkter till oss ringer du först/skickar mail och bokar en tid då vi inte alltid kan ta emot i butiken. Kom sedan in med vad du vill sälja så väljer vi ut det som vi tror våra kunder vill ha och vad som passar i vår butik. Viktigt är att allt är rent och helt och i gott skick. Det vi tar emot försöker vi att sälja i en månad. Du kan då välja att komma och hämta tillbaka det som inte blev sålt eller skänka det till butiken. Kontaktinfo

Betalning: Du får 40% tillbaka av utpriset i butik. Du kan välja att få pengarna insatt på ett kreditkort eller en värdekupong att använda i butiken vilket istället ger dig 50% tillbaka av utpriset i butik. 

Exempel: Om du lämnar in en jacka som vi säljer för 100 kr så kommer du att få 40 kr efter att den är såld eller få en värdekupong på 50 kr. 

Hälften av inkomsten vi får ger vi sen till välgörenhet och resten går till handpåläggning/hyra i butiken. Vi säljer alltså inte begagnat för att göra någon vinst utan för att främja ett mer hållbart samhälle och hjälpa er att handla billigare och smartare.

Välkomna in i butiken på Skånegatan 78 och fynda både bland nytt och gammalt.